Even weg,  Hobby

Tips om aan nieuwe muziek te komen

Op de fiets, in de auto, tijdens het werken en tijdens het douchen. Muziek wordt op oneindig veel momenten geluisterd. Soms luister ik zoveel muziek dat ik een beetje gek word van dezelfde muziek die ik telkens luister. Maar hoe kom je dan aan nieuwe muziek? Ik deel graag een paar leuke tips.

Hitlijsten uit andere landen

Nu het vakantieperiode is zullen veel mensen op vakantie gaan. Misschien zet je daar wel eens de radio aan en valt het je op dat er daar compleet andere muziek op de radio is dan in Nederland. Dit kan soms enorm leuke muziek zijn! Zelf kom ik bijvoorbeeld niet zo snel Franse muziek tegen, maar toen ik het hoorde op de radio vond ik het super chill. Daarom is de eerste tip om aan nieuwe muziek te komen om gewoon de hitlijsten uit andere landen eens te beluisteren. Dit kan in apps zoals Spotify heel gemakkelijk. Dit is de beste tip om aan nieuwe popmuziek te komen, dit is ten slotte het meest gedraaide genre op de meeste hitlijsten.

Vraag het aan je tinderdate

Deze tip is voor alle vrijgezelle dames onder ons. Op tinder is er de functie om je Spotify te koppelen met tinder. Veel mensen doen dit dan ook. Wanneer je een leuk gesprek hebt met iemand kun je eens checken wat voor muziek zij op hun profiel hebben staan. Een andere manier is om je tinderdate gewoon te vragen om zijn of haar laatste jaar overzicht met meest geluisterde nummers. Zo leer je niet alleen nieuwe muziek kennen maar leer je ook wat over je tinderdate.

De ‘normale’ functies binnen Spotify

Natuurlijk biedt Spotify ook kant en klare oplossingen voor de zoektocht naar nieuwe muziek. Zo genereert Spotify op basis van jouw muziek smaak automatische afspeellijsten die bij jouw smaak passen. Dit komt bijvoorbeeld terecht in je ‘discover weekly’ afspeellijst. Ook maakt spotify de lijst ‘taste breakers’ voor je waarin juist compleet verschillende muziek staat, als je een keer écht wat nieuws wil proberen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *