Even weg,  Gezondheid

Beschermen tegen een vriendelijke vijand

Iedereen houdt van de zon. Hij bakt je mooi bruin. Ook word je er vrolijk van door de warmte en het licht dat de zon afgeeft. Dat neemt niet weg dat de zon eigenlijk helemaal niet zo goed voor je is als je zou willen denken. Uv-licht kan namelijk de nodige schade aanrichten. Daarom moet je altijd zorgen dat je wel goed beschermd bent. Zo kan je bijvoorbeeld zonnebrand factor 50 kopen. Zeker wanneer je gevoelig bent is dit een slimme zet. 

Grote mate van bescherming 

Wat vooral belangrijk is, is dat je de juiste mate van bescherming kiest. Dat is juist ook het punt waar de meeste vrouwen de fout in gaan. De mate van bescherming wordt vaak te laag gekozen. De straling van uv-licht is vaak veel sterker dan gedacht wordt. Er zijn dus veel meer mensen die factor 50 nodig hebben dan gedacht wordt. Daarbij is het ook belangrijk om te kiezen voor een merk dat ook echt een crème die factor 50 biedt. Denk bijvoorbeeld aan Australian Gold. Zo weet je zeker dat je geen beschadigde huid oploopt. 

Altijd weer opnieuw beschermen 

Het is ook belangrijk om iedere keer weer opnieuw voor de juiste bescherming te kiezen. De zon kan je iedere dag opnieuw weer aanpakken als je niet oppast. Omdat zonlicht ook voor vitamine D zorgt, betekent echter niet dat je alleen maar binnen kunt blijven. Je zal ook naar buiten moeten gaan. Het is altijd een goed idee om dan eerst jezelf in te smeren. Zo kan je gewoon veilig genieten van de zon en de positieve kwaliteiten die deze biedt. Aan de hand van de juiste zonnebrand kan het alleen maar nog leuker worden om lekker de zon in te gaan en te genieten. Dat is natuurlijk ook precies wat je zoekt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *