Beauty,  Even weg,  Gezondheid

Waarom reageert een man niet gelijk?

Heb je net zo een leuke date gehad, reageert hij ineens niet meer. Het is een veel voorkomend probleem bij datende vrouwen. Het kan je laten twijfelen over jezelf, of je misschien iets verkeerds hebt gedaan of dat de gezelligheid niet wederzijds was. Totdat je na 3 dagen wel ineens weer een berichtje van hem krijgt. Hoe zit dat nou precies en wat gaat er rond in het mannenbrein?

Verschillen

Het is een feit dat mannen en vrouwen verschillend zijn. Dit heeft alles te maken met hormonen. Zo hebben vrouwen voornamelijk progesteron en mannen voornamelijk testosteron. Door deze hormonen werken ook onze breinen anders. Buiten dat is het ook nog eens per persoon verschillend wat iemand leuk vindt. Niet iedere vrouw hoeft het namelijk leuk te vinden om te shoppen en niet iedere man hoeft het niet leuk te vinden om te gaan shoppen. Toch zie je dit bij het telefoongebruik nog een groot verschil tussen de man en vrouw. Mannen bellen sneller en reageren voornamelijk kortaf op een appje. Waarbij vrouwen vaak heel de dag door met dezelfde persoon kunnen appen.

Belang

Eigenlijk kunnen we stellen dat mannen app gebruik veel minder belangrijk vinden dan vrouwen. Ze hechten er geen waarde aan. Zo kan het zijn dat ze jouw appje hebben geopend en gelezen maar je later pas willen terug appen. Uiteindelijk zijn ze het vergeten en gaat er een paar dagen overheen voordat ze daar achter komen. Daarbij gebruiken mannen een telefoon ook vaak voor games en video’s. Als ze iets belangrijks te vermelden hebben, zullen ze dat zeker vermelden en eventueel bellen.

Eventuele redenen

Hoe leuk je iemand ook vindt, probeer hem niet te overdonderen met berichtjes. Waarschijnlijk zal die alleen maar op het laatste berichtje antwoorden namelijk, en het kan ze een benauwd gevoel geven om heel de dag door te appen. Voornamelijk als je heel de dag elkaar aan het appen bent, is hij misschien bang dat die niks meer te zeggen heeft als jullie elkaar zien. Zoek er dus niet overal te veel achter en praat er over als je het niet fijn vindt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *