Geld en Carrière

Zo word jij een cocktail pro

De zomer inluiden met een lekkere cocktail klinkt als een goed idee, toch?
Een cocktail met alcohol of een heerlijke mocktail, mixdrankjes zijn altijd een top idee. Wel is het vaak nog best iets moeilijker dan dat je denkt. Maar practice makes perfect! Voor de makkelijke route ga je naar een cocktailbar waar ze al gespecialiseerd zijn in het maken van cocktails. Maar het is ook heel leuk om ze zelf te maken samen met vrienden. In deze blog geven wij je een aantal tips waarna jij jezelf kan uitroepen als een cocktail pro.

Tip 1. De juiste hoeveelheden

Op het internet staat een hele reeks aan verschillende cocktailrecepten. Hierin wordt precies uitgelegd hoe je nu zo’n lekker cocktail maakt. Kijk goed naar de ingrediënten van de cocktails die je wilt maken en gebruik de juiste hoeveelheden. Zo weet je eigenlijk bijna zeker dat de cocktail lekker gaat smaken!

Tip 2: Ice, ice, baby

De key tot een lekkere cocktail is een grote hoeveelheid aan ijsklontjes of geschraapt ijs. Zorg daarom ook dat je veel ijs hebt die je in je cocktails kunt doen wanneer ze gemixt zijn. Maak zelf ijsblokjes of haal een grote zak bij de supermarkt.

Tip 3: Rietjes en garnering

Een cocktail kan niet zonder een rietje en leuke decoratie om het af te maken. Sommige cocktails hebben kruiden als garnering en sommige vragen om een leuk parapluutje en een schijfje sinaasappel. Ook een roerstaafje is handig, maar een rietjes kan natuurlijk ook gebruikt worden om te roeren.

Tip 4: De juiste glazen

Cocktails zijn extra lekker wanneer je ze uit de juiste glazen drinkt. Een long island icetea vraagt bijvoorbeeld om een lang glas, maar een cosmopolitan drink je natuurlijk uit een echt cocktailglas. Wanneer je je cocktails met echte topkwaliteit wilt serveren, zorg er dan voor dat je de juiste glazen tot je beschikking hebt!

Tip 5: Keep it cool

Zoals hierboven benoemd zijn ijsklontjes een echte musthave als het gaat om cocktails. Ze houden je drankje lekker koud. Om de cocktail extra cool te houden kan je de glazen voor het serveren even in de koelkast zetten. Zo houd je de cocktail zo koud mogelijk.

Gebruik je cocktail skills tijdens je bijbaan

Heb je succesvol cocktails gemaakt met deze tips en vond je het hartstikke leuk om te doen? Overweeg dan eens een baantje in de horeca! Zo kan je jouw skills inzetten en verdien je er je centen mee. Een win-win situatie! Voor leuke vacatures horeca kan je bij EasyJobs terecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *