Gezondheid

Een gezonde zwangerschap

Een zwangerschap en het krijgen van een baby is een spannende tijd. Tijdens, voor en na je zwangerschap wil je natuurlijk doen wat het beste is voor jou en je kindje. Je kunt hier zelf aan bijdragen door jezelf goed voor te bereiden op wat er komen gaat. In dit blogartikel geven we je een aantal handige tips voor een gezonde zwangerschap

Bereken je vruchtbare dagen

Je vruchtbare dagen berekenen klinkt misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar is wel essentieel om rekening mee te houden, vooral als je graag snel zwanger wilt worden. Je bent vruchtbaar vlak voor je ovulatie. Wanneer je ovulatie is, kun je berekenen met bijvoorbeeld een menstruatiekalender. Je kunt dan precies zien in welke fase van je menstruatiecyclus je bent, en wanneer dus je vruchtbare dagen zijn.

Je zwangerschap bekijken per week

Het moment is daar: je bent zwanger! Je wilt dan natuurlijk niets liever dan weten hoever je bent in je zwangerschap, en wat er allemaal gebeurt in je lichaam. Een zwangerschapskalender kan je een goed overzicht geven van je . Je kunt namelijk precies per week zien hoe groot je kindje is, hoe je kindje er ongeveer uit ziet en welke zwangerschapsverschijnselen en kwaaltjes je kunt verwachten.

Borstvoeding geven

De eerste keer borstvoeding geven voelt waarschijnlijk onwennig. Je twijfelt misschien enorm aan jezelf en of je baby wel genoeg melk krijgt. Geef jezelf en je baby de tijd om aan elkaar te wennen. Het hoeft niet direct allemaal perfect. In het begin kun je hulp vragen bij je kraamverzorgende, je verloskundige of een gespecialiseerde lactatiekundige. Ook bij problemen zoals pijn bij borstvoeding geven, te korte voeding, geen voeding of ernstige stuwing kun je advies vragen bij deze professionals. Daarnaast zijn er ook genoeg hulpmiddelen die je kunnen ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Belangrijk is dat je vooral doet waar jij jezelf prettig bij voelt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *