Hobby

Elektrische gitaar of akoestische gitaar?

Sommige mensen zeggen dat het een no-brainer is om op een akoestische gitaar te beginnen spelen. Ik ben het hier niet helemaal mee eens, maar er zijn een paar redenen om voor akoestisch te gaan als je je eerste gitaar koopt: 1) als je met elektrisch versterkt geluid speelt, hoor je minder snel foutjes in je techniek; 2) je bouwt de kracht in je vingers beter op met een akoestische gitaar (geldt echter niet voor nylonsnarige gitaren). Maar … aangezien motivatie van het grootste belang is, moet je kiezen volgens je eigen geest en afhankelijk van wat voor soort muziekstijlen je leuk vindt. Als je meer van een elektrische gitaar houdt, heb je natuurlijk ook een versterker nodig om hem goed te laten klinken (je kunt ook de beginnerskit kopen met elektrische gitaar, versterker, koffer en meer samen).

Nylonsnarige of staalsnarige gitaar?

Gitaren in de winkelDit is de tweede beslissing die je moet nemen als je een gitaar koopt. Laten we eerst de verschillen tussen een nylonsnarige en een staalsnarige gitaar verduidelijken.

De nylonsnarige gitaar, die ook bekend staat onder de naam klassieke of Spaanse gitaar, is meestal kleiner van lengte en heeft een kleinere body dan een staalsnarige gitaar. Het belangrijkste verschil bij het bespelen ervan is dat het een bredere hals en zachtere snaren heeft dan een staalsnarige. Het zachtere materiaal van de snaren doet de beginner vaak kiezen voor een gitaar met nylon snaren.

Een staalsnarige gitaar – soms ook westerngitaar genoemd – heeft vooral aanhang vanwege zijn geluid. Hij heeft een grotere klank en is ideaal voor het spelen van akkoorden, omdat de snaren vrij dicht bij elkaar liggen en de noten lang doorklinken.

Aangezien het mogelijk is om op beide types gitaar te leren spelen, denk ik persoonlijk dat de beslissing zal vallen op de gitaar die het geluid dat jij het mooist vindt, het best kan reproduceren. Als we een beetje generaliseren, is een nylonsnarige gitaar gebruikelijk in stijlen als klassieke en latin muziek, terwijl de staalsnarige gitaar gebruikelijk is in country, blues en rock. Kijk voor jouw nieuwe gitaar eens op de site van Maxiaxi.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *