Gezondheid

Waarvoor gebruik je honing

Honing is natuurlijk altijd een lekker goedje geweest en is ook in ons huidig leven altijd belangrijk. De supermarkten staan er vol mee en je kunt tevens kiezen voor biologische honing. Als je toch wat exclusieve honing zou willen hebben dan is het slim om te kijken naar manuka honing. Dit is toch wel voor de fijnproevers en kom je niet overal tegen. Waar jij de honing voor wilt gebruiken is geheel aan jou. Sommige kunnen niet en theetje drinken zonder lekkere honing, andere gebruiken het weer als vervangend middel voor suiker.

Het vervangen van suiker

Suiker blijft toch altijd wel een guilty pleasure en is eigenlijk gewoon een deel van ons leven geworden. Toch kiezen een aantal mensen om het gebruik van rauwe suiker te verminderen en overstappen naar iets heerlijks zoals honing. Er zit natuurlijk veel suiker in honing maar genoeg andere voordelen die je uit de honing haalt. Het wordt voornamelijk vaak geleverd bij honing als je dit zou bestellen in een restaurant of brasserie. Een favoriet van veel mensen is het toevoegen van honing aan een smoothie. Je kunt lekker aan de haal gaan met de blender en de heerlijke combinatie van verschillende vruchten. Dit kan vaak zeer zuur zijn dus is het slim om bijvoorbeeld honing van een speciale honingwinkel toe te voegen aan jouw smoothie om de zuurheid tegen te gaan.

Tegen hart en vaatziekten

Een reden waarom er vaak wordt geroepen dat honing gezond is toch wel echt de werking van de antioxidanten die in honing zijn te vinden. Dit maakt het natuurlijk zo dat je dus eigenlijk een kleine strijd biedt tegen hart en vaat kwaaltjes. De werking van honing is dus ook bewezen gezond en verklaart dus de populariteit van dit zoete genot. Slim om te gebruiken bij bepaalde gerechten of natuurlijk zoals vele gewoon lekker in de thee.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *