Beauty,  Gezondheid,  Mode

Wat is de juiste hakhoogte voor mij?

Als je in een paar hakken investeert, wil je wel dat je het juiste paar gekozen hebt. De hakhoogte heeft invloed op de pasvorm, comfort en hoe lang je op de hakken kunt lopen zonder ongemak te ervaren. Bedenk van te voeren goed voor welk moment de hakken kunnen zijn. Vaak denk je dat hoe hoger de hak, hoe vervelender. Let daarom op of er aan de voorkant een plateau zit waardoor de hakhoogte kleiner wordt. Benieuwd welke hakhoogte bij jou past? Lees dan onderstaande tips.

5 cm hakken

Deze hak hoogte is kort genoeg om de gehele dag op te lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Wel wordt deze hak door velen niet echt gezien als een hak. Maar het is zeker wel de comfortabelste hak die altijd en overal bij past.

7 cm hakken

De meest klassieke hakhoogte. Elegant en comfortabel om de hele dag te dragen. Wel kunnen de schoenen snel als ongemakkelijk worden ervaren. Mocht je nog geen ster zijn in het dragen van hakken, zorg dan dat je ze aan doet voor korte wandelingen.

10 cm hakken

De typische hoogte voor de meeste schoenen die meer ‘feestelijk’ of ‘avondkleding’ zijn. Als je een ‘beginner’ bent, wil je misschien schoenen met deze hakhoogte binnen een dag of twee inlopen voordat je ze gaat dragen. Daarom is het aan te raden om eerst thuis te oefenen voordat je ermee op stap gaat.

10 cm + hakken

Schoenen met een hak van 10 cm of meer hebben meestal een plateau aan de voorkant. Hoewel dit de schoen iets gemakkelijker maakt om in te lopen, moet je wel van goeden huize komen om deze te dragen.

Zorg altijd dat je de juiste maat kiest en dat je ze vooraf past. Ook kan het helpen om de schoenen vooraf in te lopen. Trek ze thuis aan en loop vast een aantal rondjes. Hierdoor kom je niet voor onnodige pijn te staan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *