Gezondheid

Ook af en toe een snelle energie boost nodig?

Je bent de hele dag in de weer. Met je werk, sporten, je gezin en natuurlijk ook nog een lekker sociaal leven. Je kinderen vragen veel aandacht en soms moet je overal tegelijk zijn. Combineer dat met je werk en wat tijd voor jezelf, niet raar dat je soms wat extra energie kunt gebruiken. Soms voel je je net een jongleur die veel ballen tegelijk hoog probeert te houden. Gun jezelf dan een energieboost met Monster Energy. Je verdient het.

Het verhaal achter Monster Energy

Monster Energy is een van de populairste energiedrankjes ter wereld. De makers van Monster Energy komen uit Californië en sinds 2002 hebben ze langzaamaan de wereld veroverd met hun bijzonder smakelijke en effectieve energy drink. Ze beginnen zelfs hun grote concurrent Red Bull in het vizier te krijgen. Wat is er nou zo speciaal aan Monster Energy? Allereerst bevat een blikje Nonster Energy 500 ml, terwijl de inhoud van andere merken toch een stuk minder is. Je kunt er dus een stevige dorst mee lessen, maar er ook voor kiezen om het in etappes op te drinken. Je hebt bovendien de keuze uit verschillende smaken, die telkens worden aangevuld met nieuwe varianten. Ongetwijfeld heb je wel eens gehoord dat energiedrankjes eigenlijk niet zo heel gezond zouden zijn. Daar gaan we op in, maar eerst vertellen we wat over de ingrediënten van Monster Energy.

Wat zit er in mijn blikje Monster?

De energieboost die je ervaart na het drinken van een blikje Monster, wordt door verschillende stoffen veroorzaakt. Allereerst zitten er snelle koolhydraten in. Deze koolhydraten worden door je lichaam onmiddellijk gebruikt als brandstof. Ze leveren dus meteen daadwerkelijke energie. Monster Energy is bovendien verrijkt met een aantal vitamines. Dit zijn vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6 en vitamine B12. Al deze vitamines hebben een belangrijke rol in de energiehuishouding van je lichaam. Met deze vitamines geef je je lichaam een steuntje in de rug, als je weer een energiek gevoel wil krijgen. Als laatste spelen de opwekkende stoffen in Monster een rol. Dit zijn guarana, taurine en cafeïne. Cafeïne ken je ongetwijfeld van je dagelijkse kopje koffie. Als je deze stoffen binnenkrijgt, voel je je snel alerter en lijk je over meer energie te beschikken.

Je wilt Monster Energy, maar ook op je lijn letten

Veel energiedrankjes bevatten volgens eigen zeggen geen toegevoegde suikers, maar dat wil niet zeggen dat er geen koolhydraten in voorkomen. Een teveel aan koolhydraten zal je lichaam omzetten in vetweefsel. Als je bezig bent met afvallen, is het verstandiger om de koolhydraatarme variant van Monster te nemen. Deze staat bekend onder de naam Monster Energy Ultra, te verkrijgen in verschillende smaken.

Wanneer kan je Monster Energy beter laten?

Monster Energy bevat cafeïne en niet iedereen kan hier goed tegen. Ben je er erg gevoelig voor, laat dat blikje Monster dan liever staan. Doe dit zeker als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Als je van nature al veel koffie drinkt, moet je ook oppassen met Monster Energy. Je kunt de hoeveelheid Monster en koffie dan beter op elkaar aanpassen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *