Wonen en Klussen

Verstopping verhelpen door middel van een camera inspectie

Wanneer je afvoer verstopt is kun je bijvoorbeeld een schone veer gebruiken om te ontstoppen, soda water in de gootsteen gieten of gebruik je een zuiger maar heeft het geen effect? Heb je echt alle methoden geprobeerd om de afvoeren en riolen in je huis te ontstoppen, maar het probleem bestaat nog steeds? Dan kan het verstandig zijn om de hulp van een loodgieter in te roepen. Loodgieters hebben speciale apparatuur om verstoppingen op te sporen en te repareren. 

Wanneer is de afvoer verstopt? 

U zult snel merken dat de afvoerleiding en/of riolering verstopt zijn doordat het water niet wil weglopen of doordat er een onaangename geur uit de afvoerleiding van de spoelbak ontsnapt. Verstoppingen in de keuken worden meestal veroorzaakt door voedselresten en vet dat in het riool is achtergebleven. In de badkamer zijn losse haren en zeepresten de boosdoeners voor verstopping.  

U kunt zelf proberen de verstopping te verhelpen met een plunjer, bagger of trekveer. Dit is echter alleen van toepassing als deze verstopt is in de buurt van de afvoerleiding. Als de verstopping zich in het rioolstelsel bevindt, wordt het moeilijker om de verstopping zelf te lokaliseren en te verhelpen. In dat geval kunt u professionele hulp zoeken bij bijvoorbeeld Lacor Riooltechniek.  

Hoe werkt een camera inspectie? 

Bij verstoppingen of beschadigingen diep in het riool kunnen loodgieters gebruik maken van speciale camera-apparatuur en zo een camera inspectie in het riool doen. Met behulp van een lange slang met aan het uiteinde een camera kunnen loodgieters de rioolbuis bekijken. Dit maakt het makkelijker om verstoppingen of beschadigingen in rioolbuizen te identificeren. De slang met de camera heeft een afstandsmeter. Op deze manier weten loodgieters nauwkeurig waar verstopping of schade in de leiding zit en kunnen ze gericht te werk gaan. De loodgieter zal eerst met speciaal gereedschap proberen de verstopping van binnenuit te verwijderen. Hij kan hiervoor bijvoorbeeld een rioolreinigingsslang gebruiken. Onder hoge druk wordt er water op de verstopping gespoten, in de hoop dat de verstopping zich zal verspreiden en in het riool zal verdwijnen. Als de verstopping of schade niet van binnenuit kan worden verwijderd, kan de loodgieter het probleemgebied heel specifiek blootleggen. Schade aan vloer, muur of tuin wordt beperkt doordat de loodgieter door camera-inspectie precies weet waar hij moet zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *