Gezondheid

Waar moet je op letten als je een neusdouche koopt?

Als je een neusdouche wilt kopen, dan moet je op een aantal dingen letten. Er is veel rommel op de markt, daarom leggen wij je uit waar je op moet letten en waar je het beste een neusdouche koopt.

Een neusdouche kopen doe je niet zomaar. Dat doe je, omdat je goed voor jezelf zorgt en omdat je graag gezond leeft. Het kan ook zijn dat je onder behandeling bent van een KNO-arts of huisarts die je een neusdouche aanraadt. Dit is bijvoorbeeld het geval bij hooikoorts en andere allergieën, verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking en neusoperaties. Het kan ook zijn dat je snipverkouden bent en gek wordt van het neussnuiten, vol zitten met slijm en het ademen door je mond omdat je neus dicht zit. In al die gevallen is een neusdouche een uitstekend hulpmiddel. Daarom vraagt het kopen van een neusdouche even je aandacht.

Het eerste dat belangrijk is, is dat je ook echt een neusdouche koopt. Een neusdouche spuit veel water onder lage druk door je neus en neusholtes, waarna het door je andere neusgat naar buiten loopt. Spuiten klinkt misschien heftig, maar het gaat onder lage druk. Doordat het water lauw en zout is, merk je er niets van. Verwar een neusdouche niet met een neti-pot, neuskannetje of hoorn. Die werken via zwaartekracht waardoor het wat langzaam en zonder druk door je neusholtes loopt, of helemaal niet als je neus verstopt zit. Echte neusdouches vind je op neilmednederland.nl.

Het tweede dat belangrijk is, is dat je een neusdouche kunt inknijpen. Doordat je de fles inknijpt, creëer je druk en spuit het water gecontroleerd en met een lage druk door je neus. Veel neusdouches knijpen niet makkelijk in, waardoor je het in je handen voelt en je weinig druk krijgt. De Sinus Rinse neusdouche van NeilMed Nederland wordt wereldwijd door artsen aanbevolen en voorgeschreven, omdat deze goed in te knijpen is.

Het derde waar je op moet letten bij het kopen van een neusdouche is de dop. Bijna alle neusdouches hebben een dop met een uitstulping. Die uitstulping stop je in je neus waarna je het water kunt rondspuiten door je neusholtes. Chinese neusdouches komen met een lange staf en een dun spuitmondje die helemaal je neus in gaat. Beide varianten worden door KNO-artsen afgeraden, omdat je iets in je neus inbrengt. Dat is niet hygiënisch en je beschadigt daarmee je neus wand. Het beste is een neusdouche zoals die van NeilMed Nederland. Deze hebben een gepatenteerde dop op hun neusdouche. Deze is rond. Als je die tegen je neusgat zet, gaat er niets naar binnen maar het sluit wel je hele neusgat af, zodat je het water goed kan rondspuiten.

Gebruik lauw – handwarm – water voor je neusspoeling. En gebruik zout van farmaceutische kwaliteit, zoals het nasale spoelzout van NeilMed Nederland. Keukenzout kan je beter niet gebruiken. Dat is niet zuiver genoeg voor medische doeleinden, waardoor het kan branden en prikken, en zelfs je neus kan verstoppen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *