Wonen en Klussen

Geld over? Koop een bed!

Als je een beetje geld over hebt en naast je spaarrekening verder niets hebt om het aan te besteden, heb je ondertussen waarschijnlijk ook wel alles gekocht en gedaan wat je wilde. Dat maakt dat je niet echt weet wat je ermee wilt doen, maar je voelt wel de drang om het te besteden. Aan iets goeds natuurlijks. Dan bedenk je: als je niet iets nieuw wilt, dan kun je wellicht iets ouds vervangen. De auto kan, maar dat is een tijdrovend proces en kan een dure grap worden in plaats van een goede investering. Na lang wikken en wegen denk je: zal ik een bed kopen? Oke, waarschijnlijk denk je dat niet, maar dat zou je wel moeten. 

Waarom een bed? 

Je hebt ondertussen al alles wat je nodig hebt en stiekem ook wat je niet nodig hebt, maar wel graag wilde. Dan ga je natuurlijk niet je geld uitgeven aan onzin. Je bed daarentegen, is de basis voor een goede dag, een goed humeur, een productief leven en tenslotte spendeer je er ongeveer een derde van je leven in. Dat maakt het extra belangrijk om tijd te nemen voor een bed kopen.  

Wat is er zo belangrijk aan? 

Zoals je weet, is slaap cruciaal voor de mens. Dat weten ze bij DEBA Meubelen ook. Hoogstwaarschijnlijk heeft je moeder je het al van jongs af aan ingeprent. Sommige kinderen werden zelfs het bed ingejaagd met spookverhalen als ze niet wilden slapen. Achteraf gezien wellicht ook niet de beste methode, aangezien dat je slaap negatief kan beïnvloeden. Slaap betekent (als het goed is) rust. Dat heb je nodig om te kunnen functioneren. Voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit zorgen voor energie, concentratie, doorzettingsvermogen en een goede stemming. Daarnaast is er in de wetenschappelijke wereld het consensus dat goede slaap op lange termijn bijvoorbeeld het risico op hart- en vaatziektes verminderd. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *