Wonen en Klussen

Home en gardening trends 2021

Instagram is de perfecte plek om de grootste trends van het moment te vinden en je er door te laten inspireren. De trends die je op Instagram voorbij ziet komen, worden vaak erg populair. Je leest hier de belangrijkste trends voor 2021!

Balkontuin

Onderzoek wijst uit dat veel huishoudens geen privé of gedeelde tuin hebben, maar enkel een balkon. Je hebt een ruime keuze om deze ruimte tot leven te laten komen. Je kunt eenvoudig hout of andere duurzame producten toepassen op je balkon, zoals wilgentenen of frans hekwerk van Adéquat. Je kunt een minimalistisch design toepassen of juist voor een oase van wild kiezen.

Wilde tuin

Veel mensen hebben geen zin meer om veel tijd te besteden aan hun tuinonderhoud. Daarom is ook de wilde tuin een grote opkomende trend. Je kunt je tuin aanplanten en inzaaien en er vervolgens geen aandacht meer aan besteden, op deze manier ontstaat er automatisch een wilde tuin. Of je nu kiest voor wilde bloemen of dat je een stukje gazon onbeheerd achterlaat, wilde tuinen zijn ook een geweldig toevluchtsoord voor bijen, vlinders en egels.

Binnen-buitentuintrend

Deze trend draait om het creëren van een eenheid tussen je binnen- en buitenruimte, zodat dit vloeiend in elkaar overgaat. De tuin moet aanvoelen als een verlengstuk van het huis. Velen hebben waarschijnlijk geen grote tuin, maar dat neemt niet weg dat deze mooi aangekleed kan worden. Met een kleine tuin gaat het erom groter te laten lijken. Hiervoor kun je borders aanleggen, duidelijke paden of buitenkamers maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *