Wonen en Klussen

De juiste verlichting bij het inrichten van je woning

De juiste verlichting of belichting in huis kunnen bepaalde kamers een heel ander gevoel geven. Om een kamer of ruimte licht te geven hoef je niet altijd meteen te denken aan een kamer vol lampen of verlichting. Er zijn ook andere trucjes om die ruimte op te lichten. Bij een donkere kamer krijgen veel mensen snel een grimmig gevoel. Het liefst vermijden we de kamer zoveel mogelijk. Maar waarom eigenlijk? Want het is zonde van de ruimte die er is. Met de onderstaande tips en tricks kun je de ruimte weer licht en leven geven.

Verlichten met lampen

Soms kan het genoeg zijn om een mooie lamp in de woning te plaatsen. Je kunt ervoor kiezen een design hanglamp op te hangen of een staande lamp neer te zetten. Dan zijn er ook altijd nog opties om een tafellamp te kiezen. Toch kan het plaatsen van bepaalde verlichting niet helemaal het probleem oplossen. Naast de verlichting te veranderen is het soms ook nodig om de meubels of de muur een andere kleur te geven. Als de kamer veel donkere elementen heeft, zoals een zwarte hanglamp, dan is het tijd om die te vervangen voor mooie lichte kleuren. 

Het vervangen van donkere voor lichte kleuren, hoeft niet gelijk een hele make-over te zijn. Door het vervangen van de kleinere items zoals een kussen, lampen of andere accessoires zul je al een heel ander gevoel creëren. Voor ruimtes waar je geen ramen hebt, kun je op andere manieren zorgen voor meer licht. 

Verlichten met ramen

In een ruimte zoals een woonkamer heb je vaak meer licht doordat er meer ramen zijn. Ramen kunnen direct al voor meer licht zorgen doordat het licht van buiten er doorheen schijnt. Toch kunnen die ruimtes er nog steeds donker uitzien. Om goed gebruik te maken van het licht dat door de ramen schijnt, kun je een aantal dingen doen. 

Lichte kozijnen en een lichte ondergrond kunnen al voor veel meer licht zorgen dan bijvoorbeeld donkere kozijnen en een donkere vloer. Dit komt doordat het licht op die manier weerkaatst naar binnen. Daarnaast kun je het beste donkere gordijnen en raam blokkades vermijden als je meer licht wilt creëren. Zorg er dus voor dat het raam vrij is en er niks voor hangt of staat.

Met ramen hebben ruimtes al veel licht en ogen ze fris. Met witte muren en lichte woonaccessoires laat je het licht nog meer naar binnen komen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *