Even weg

Dordrecht lunch

Dordrecht ligt in het meest zuidelijke puntje van Zuid-Holland. Het is een gezellige stad waar het een en ander te beleven valt. Langs dordrecht stroomt de oude maas. Aan het water vind je dan ook gezellige eetgelegenheden. Het is een stad vol cultuur, ruige natuur en een rijk verleden. Dordrecht is dan ook opgenomen als verborgen parel in de lijst van 30 verborgen juwelen in Europa. Er zijn een aantal prachtige wandel- en fietsroutes gelegen buiten het centrum. Ook kun je Dordrecht ontdekken vanaf het water voor het hele gezin. Tussen al deze bezienswaardigheden door, kun je stoppen bij De Remise voor een heerlijke lunch.  

Dordrecht voor elke bezigheid 

Dordrecht heeft voor ieder iets wils. Of je nou op zoek bent naar een dag cultuur snuiven of naar winkels om te shoppen. Indien je het sportiever op wilt zoeken, zijn er leuke fiets- en wandelroutes te vinden die je langs al de prachtige cultuur van Dordrecht brengen. Een gids kan je heel veel vertellen over de oorsprong van alle historie die te vinden is in deze historische stad. Na het vergaren van al deze informatie kun je gaan zitten bij een van de lokale eetgelegenheden. Dordrecht lunch is aan te raden met uitzicht op de oude maas. Onder het genot van een lekkere kop koffie en de langsvarende bootjes, kom je weer helemaal tot rust.  

Natuurgebied de Biesbosch 

Dordrecht ligt ook dichtbij nationaal park de biesbosch. Dit is een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied. Het is een nationaal park en heeft daarbij de status beschermd natuurgebied gekregen. De biesbosch wordt deels agrarisch gebruikt, maar is tegelijkertijd ook ingericht voor verschillende vormen van recreatie. Het is opgedeeld in vier gebiedsdelen. De sliedrechtse biesbosch, de hollandse biesbosch, de brabantse biesbosch noordwaard en de brabantse biesbosch zuidwaard. Ook dit is een prachtig stukje natuur wat Nederland te bieden heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *