Gezondheid

Kun je ook afvallen als je dol bent op brood?

Als je wilt gaan lijnen dan krijg je vaak als advies om brood van je menu te schrappen. Want dat zit vol koolhydraten. Maar wat nu als je brood juist heel lekker vindt? Gelukkig is er vandaag de dag ook koolhydraatarm brood. Je kunt dat kopen bij de betere bakker maar je kunt het ook zelf bakken. Alles alt of staat met de ingrediënten die voor het deeg worden gebruikt.

Brood is zeker niet alleen maar slecht

In brood zitten ook goede voedingsstoffen. Vezels bijvoorbeeld. Die zorgen voor een goede spijsvertering en je hebt ze ook gewoon nodig. Wil je afvallen met koolhydraatarme recepten dan hoef je zeker je boterham niet te missen. Of brood gezond is hangt namelijk ook sterk af van het beleg. Kies je voor vetarme kaas of magere vleeswaren dan is het een heel ander verhaal dan een boterham met een flinke laag hagelslag.

Gebruik dieethalvarine

Natuurlijk is een wit broodje met roomboter heel lekker. Maar het zijn wel veel calorieën. Je kunt ook kiezen voor een halvarine met Omega-3. Die is minder belastend en die Omega-3 is juist weer heel goed voor je. Producenten ontwikkelen steeds meer producten die gezond zijn en waarmee je toch een lekkere boterham kunt smeren.

Kies altijd voor afwisseling

Of je nu wel of geen brood eet als je op dieet bent, het is altijd belangrijk om voor afwisseling te kiezen. Gevarieerd eten betekent immers dat je verschillende voedingsstoffen binnen krijgt. Dat is alleen maar goed voor je lichaam. Bovendien houd je je dieet op die manier ook langer vol. Afvallen moet immers geen tijdelijk iets zijn, je moet je levensstijl wezenlijk veranderen. Alleen dan kun je rekenen op blijvend succes. Zo voorkom je namelijk dat je weer in oude gewoontes terugvalt zodat je ieder jaar weer opnieuw moet beginnen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *