Wonen en Klussen

Een sfeervolle beleving in je huiskamer met een houtkachel

Een houtkachel kopen is meer dan alleen maar luxe in de woonkamer. Als je van plan bent een houtkachel aan te schaffen is het iets meer dan genieten van een spectaculair vlammenspel, gezelligheid en sfeervol comfort. Een houtkachel kopen is pure verwennerij wanneer je met knisperend geluid op de achtergrond tijdens koude winterse avonden zit te Netflixen. Ben je nieuwsgierig naar de talrijke voordelen van een houtkachel? Dan zit je gebeiteld bij Kachels van Droomkachels dankzij het aangeboden ruime assortiment. De keuzemogelijkheden zijn niet op een hand te tellen. De pluspunten even op in de schijnwerpers gezet

#1. Er hangt romantiek in de lucht

Vanuit een wetenschappelijke invalshoek wakkert vuur of een vlammenspel een soort van romantische gevoelens aan. Volgens psychologen heeft dit met sensuele impulsen te maken. Met volle teugen genieten van het knisperende geluid, de warmtestralen en de opwinding om naar vlammen te staren maakt bij elke mens iets los. Als dit ook nog gepaard gaat met een glas wijn in de hand en naar elkaars verhalen te luisteren, hangt er wel degelijk romantiek in de lucht. Het is een van de hoofdredenen waarom een houtkachel kopen geen slecht idee.

#2. Houtkachel gebruiken als enige energiebron

Een klein minpunt van klassieke kachels? Je bent vaak volledig afhankelijk van andere energiebronnen zoals elektriciteit of gas. Stel dat het netwerk van elektriciteit uitvalt, dan moet je op de tast op zoek gaan naar een dikke winterjas. Niet de meest ideale situatie waar je meteen vrolijk van wordt. Dit nadeel behoort tot de voltooid verleden tijd bij de aanschaf van een houtkachel. Daarnaast geven de kachels van Droomkachels voldoende licht af om ook zonder elektriciteit je favoriete boek ongestoord verder te lezen.

#3. Een houtkachel in functie van de woondecoratie

Het gamma houtkachels bij Kachels van Droomkachels is heel ruim en wordt in verschillende soorten en maten aangeboden. Dit biedt het grote voordeel dat een houtkachel kopen gebeurt in functie van de woondecoratie. Er zijn dertien in een dozijn mogelijkheden waar je kan uitkiezen. Je kan op dat vlak bij Kachels van Droomkachels alle richtingen uit waarbij gezelligheid en stijl een centrale rol spelen.

#4. Het assortiment: welke houtkachel past bij welk interieur?

Zoals eerder aangegeven zijn er tientallen verschillende mogelijkheden mogelijk. Hou voor ogen dat de houtkachel een gepaste aanvulling moet zijn op het interieur. Het assortiment van Kachels van Droomkachels is te breed om in detail te treden. 3 type houtkachels die in het oog springen bij Kachels van Droomkachels in een notendop voor je uitgelicht:

  • Klassiek en in een modern jasje

Dit houtkachel type door Kachels van Droomkachels tot klassiek omgedoopt, is in feite een klassieke uitvoering die in een modern jasje werd gestoken. Het hoofdmateriaal bestaat uit hout, in combinatie met luxueuze stoffen zoals leer, linnen en fluweel. De houtkachel past uitstekend bij volgend interieur: een antieke (eet-) tafel, een brocante kast uitvoering of een kroonluchter. Dit kan soms in bepaalde gevallen verder worden gecombineerd met een hedendaagse kachel of moderne stoelen.

  • Het Scandinavisch model type

Dit type houtkachel is voornamelijk herkenbaar dankzij de natuurlijke materialen die werden gebruikt. De zorgvuldig uitgekozen kleuren zijn: blauw, grijs en wit. En dit wordt gecombineerd met aardetinten waardoor een bepaalde rustgevende stijl wordt gecreëerd. Belangrijk is dat het interieur strak gelijnd moet zijn om helemaal tot uiting te komen in de woonkamer. Het type wordt heel vaak geplaatst in de hoek van een kamer ruimte. De grijze kleur zorgt voor een extra uitstraling.

  • Wie houdt van retro

Bij een kachel van Droomkachels met de omschrijving retro, wordt vaak bedoeld dat oude stijlen in een nieuw nostalgisch kleedje worden gestoken. De meubelstukken zijn vaak rond en/of bevatten ronde elementen, vaak omzoomd door teak hout. Industriële lamp decoraties en kleurrijke tapijt schakeringen komen het beste tot hun recht als je een retro kachel koopt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *