Hobby

Fietskledij voor dames: wat heb ik nodig?

Er is de laatste jaren meer behoefte dan ooit aan fietskledij dames. Deze kleding kun je tegenwoordig online kopen, bijvoorbeeld bij Fashion for Cycling. De behoefte aan fietskledij voor dames is groot omdat steeds meer vrouwen zijn gaan fietsen. Meestal gaat dit in golfbewegingen. Aan het eind van de jaren 90 / in de beginjaren 2000 was er Leontien van Moorsel, die vele successen beleefde met onder meer Olympisch goud. Ook toen zag je dat meer vrouwen gingen wielrennen. Ook anno nu hebben we een hoop succesvolle Nederlandse dames in het wielrennen, en wederom blijkt dit een grote inspiratiebron te zijn. Begrijpelijk, want hoe cool zijn deze dames wel niet? Wie weet overweeg jij ook wel om te gaan fietsen. Welke fietskleding heb je in dat geval nodig? 

Welke soorten fietskleding zijn er? 

Bij een aantal soorten fietskledij is er het voordeel dat ze unisex zijn. Dit houdt in dat zowel mannen als vrouwen ze kunnen dragen. Goede voorbeelden hiervan zijn een fietshelm, alhoewel er sommige mannen zullen zijn die liever niet een roze fietshelm willen dragen. Tegelijkertijd zullen er wel kleinere dames fietshelmen beschikbaar zijn, mocht je een kleinere maat voor je hoofd nodig hebben. Ook passende fietssokken zijn over het algemeen unisex.  

Er zijn meerdere soorten unisex fietskleding, maar er is tevens goed fietskledij die wel gemaakt is met dames in gedachten. Een goed voorbeeld hiervan zijn fietsbroeken. Deze broeken moeten aangepast worden omdat vrouwen over bredere bekken beschikken in vergelijking met mannen. Dit merk je aan de zeem van de broek, die over het algemeen breder is bij een damesmodel dan bij een variant voor heren. Waar fietsbroeken voor mannen vaak bretellen hebben, is dat bij dames meestal niet zo. Ook zijn er fietstruien en fietsjassen die gemaakt zijn met een speciale pasvorm voor dames. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *