Foto van Vecislavas Popa van Pexels
Hobby

Met deze tips oogt je kamer gelijk een stuk groter

Heb je al eens gehoord van tiny house beweging? Dat zijn in het Nederlands gezegd kleine huisjes en meestal staan die op wieltjes. De huizen staan voor vrijheid en daarom kun je die overal mee naartoe nemen. Fijn dat dit bekend is maar hoe richt je zo’n klein huis nu in? Dat vertellen we je hier.

Het inrichten van een kamer

Natuurlijk kun je op verschillende manier en kamer inrichten. Wel is het van belang om te kijken naar de grootte. Bij een tiny house is je ruimte niet groot en kun je zelf met een goede indeling ruimte creëren in de woonkamer. Dit kun je doen op de volgende manieren:

De alleskunner

Je kunt de bank als middelpunt gebruiken van de woonkamer, waardoor je gelijk op alles kunt uitkijken (tv, openhaard). Daar zet je de stoelen bij en een tapijt om het af te maken. Het tapijt is ook het geen dat alles met elkaar in verbinding brengt. Met toevoeging van lampen wordt er ook een intieme sfeer gecreëerd.

De salontafel als middelpunt

Stel de salontafel als middelpunt en zet daar een bank achter. Hierbij staat de salontafel centraal en niet de bank. Dit is fijn voor mensen die niet willen dat de bank of de stoelen centraal staan in de kamer.

Vierkante kamer inrichten

Hierbij staat nog steeds de bank centraal en is er nog een haard aan toegevoegd om echt een warme sfeer te krijgen. Dit straalt warmte en gezelligheid uit en passen goed bij mensen die regelmatig bezoek willen ontvangen.

Vierkante woonkamer indelen met een doorgang

Doordat de bank centraal staat en op de ramen uitkijkt, creëer je een natuurlijke doorgang. Dit is handig om toch meer ruimte te creëren in de woonkamer. Kortom er is veel variatie mogelijk en het verschilt per persoon. De een wil graag de zithoek centraal stellen en de ander weer de salontafel. De een wil juist graag uitkijken op de haard terwijl de ander liever naar buiten kijkt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *