Mode

De kaftan: een populair kledingstuk

Kaftan is een soort jurk of tuniek die tegenwoordig wereldwijd erg populair is. In feite is het dat al sinds de jaren zestig. Deze jurk wordt meestal door vrouwen gedragen en wordt vaak gecombineerd met een sjaal of omslagdoek. Een kaftan is ook prachtig te combineren met sieraden. Het voordeel van de populaire Speezys Kaftan is dat hij op verschillende manieren kan worden gedragen en dat je hem kunt combineren met verschillende soorten accessoires. Als je geïnteresseerd bent in het dragen van dit soort kleding omdat je de vorm en het ontwerp mooi vindt, of gewoon de trends wilt volgen, dan kun je hier iets lezen over de herkomst en de gebruikte materialen.

De geschiedenis van kaftan

De hedendaagse kaftan is een afstammeling van de Arabische aba, een full-body mantel met wijde mouwen. Het woord “kaf” betekent “inpakken” in het Arabisch. De aba werd oorspronkelijk gebruikt als bescherming tegen de woestijnhitte en mannen droegen deze mantel over hun andere kleding. De vrouwen van het Arabisch Schiereiland gebruikten het als bovenkleding tijdens hun dagelijkse bezigheden, om zichzelf te beschermen tegen de felle zon en zandstormen. Kaftans dateren uit 3.000 voor Christus en worden over de hele wereld gedragen door mensen in gebieden met een klimaat waar het dragen van lange kleding verstand is. In Arabische landen werden ze vaak gedragen door reizigers om hun waardevollere dagelijkse kleding te beschermen tegen vuil of beschadiging. Het Ottomaanse Rijk introduceerde de kaftan als modieuze kleding voor mannen in de 17e eeuw en het gebruik ervan verspreidde zich over Europa en Azië.

De meest voorkomende materialen van kaftan

De meest voorkomende materialen van kaftans zoals die op Esther van Maanen, zijn zijde, katoen en polyester. Er zijn ook kaftans gemaakt van linnen en wol, maar deze zijn minder populair. Meer recentelijk is er een groei geweest in de populariteit van kaftans van stoffen zoals chiffon, organza, satijn, taft, viscose en fluweel. Kaftans kunnen ook worden gemaakt van kunstmatige vezels zoals polypropyleen of acryl. Er is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar voor kaftans van zowel natuurlijke als synthetische vezels. Ze zijn verkrijgbaar in effen kleuren en in veelkleurige prints die duidelijk de sfeer van het Midden-Oosten hebben. Kaftans worden meestal door vrouwen gedragen als zomeroutfits. De losvallende stijl van dit kledingstuk maakt hem ideaal voor warm weer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *