Geld en Carrière,  Gezondheid,  Wonen en Klussen

Thuiswerken? Zo zorg je voor een productieve werkdag

Thuiswerken wordt steeds meer de norm. ‘Vroeger’ moest je vaak met je werkgever strijden om thuis te kunnen werken, tegenwoordig kunnen we er bijna niet meer onderuit. Nu kun je lekker de hele dag in je pyjama in bed chillen, met je laptop op schoot…maar dat is niet bevorderlijk voor je welbevinden. De eerste week zal dit misschien goed bevallen, maar na een tijdje voel je je futloos, eenzaam en energieloos. Het is belangrijk om een goed ingerichte werkkamer te hebben, zodat je productiever kunt werken.

Kleed je aan

Het klinkt misschien gek, maar kleed je aan en doe een make-upje op. Hiermee geef je je brein een seintje dat je gaat werken. Zo kun je productiever werken en heb je meer energie. Zorg ook dat je voldoende pauzes tussendoor neemt, dat bevordert de productiviteit. Je kunt ook in de middagpauze even naar buiten gaan om te wandelen. Dit zorgt voor een betere energie, een betere concentratievermogen en je bent creatiever.

Zorg voor een fijne werkkamer in huis

Het is belangrijk dat je een aparte werkkamer inricht. Zodra je die kamer ingaat, ga je voor je gevoel echt aan het werk. Daarnaast is het slecht voor je nachtrust als je je slaapkamer gebruikt om achter je laptop te werken. Je brein moet de slaapkamer namelijk associëren met slapen en niet met werken. Een goede werkkamer begint met een goed bureau en een bureaustoel waar je goed op kunt zitten. Het moet goed aansluiten op jouw lichaamslengte, anders ga je krom werken en dat is niet fijn voor je rug.

Maak een planning

Als laatst is het handig als je de avond ervoor een planning maakt voor je dag. Plan al je taken in die je moet doen. Werk bijvoorbeeld in blokken van 3 uur. Plan ook je pauzes in, zo weet je zeker dat je ook voldoende rust neemt. Maak wel een realistische planning, daarvoor dien je te weten hoeveel tijd elke taak kost.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *