Gezondheid

Wat is de menopauze?

De menopauze is een punt in je leven waarop je lichaam stopt met het produceren van menstruatie. Dit gebeurt uiteindelijk vanwege de leeftijd. Maar dat doet het niet meteen. Het is een overgangsproces waarbij je lichaam langzaam verandert. Sommige vrouwen gebruiken overgangstabletten om de symptomen van de menopauze te verlichten. De menopauze kan namelijk erg irritant zijn. Het is niet zoals een wandeling in het park waarbij je plotseling gewoon door de menopauze gaat en plotseling stopt met menstrueren. Dit gebeurt meestal wanneer een vrouw in de veertig of vijftig wordt. Het is een onvermijdelijke verandering en het enige wat je kunt doen is proberen de effecten ervan te verzachten terwijl het gebeurt.

Kun je de menopauze voorkomen?

Nee, de menopauze is gewoon een permanent verschijnsel dat wordt veroorzaakt door ouderdom. Maar er zijn opties met betrekking tot wat te doen tegen overgangsklachten. Behandelingen zoals hormoontherapie, laag gedoseerde antidepressiva en andere medicijnen. Dat is ongeveer alles wat je kunt doen tegen de menopauze. Je kunt het niet voorkomen, maar je kunt er in ieder geval je overgang doorheen vergemakkelijken. Je moet waarschijnlijk je persoonlijke artsen raadplegen. Je moet heel voorzichtig zijn met vrij verkrijgbare medicijnen en tabletten voor de menopauze. Alleen een gekwalificeerde arts zal een mening hebben die echt heel geloofwaardig is en de beste zekerheid voor je biedt.

Symptomen van de menopauze

Er zijn nogal wat verschillende symptomen veroorzaakt door de menopauze. Er zijn symptomen zoals de onregelmatige menstruatie die de meeste vrouwen zullen ervaren. Soms veroorzaakt het ook opvliegers. Nachtelijk zweten, stemmingswisselingen en ook slaapproblemen die kunnen voorkomen dat je een goed slaapschema hebt. Een ander groot effect dat je kunt krijgen van de symptomen van de menopauze is de gewichtstoename en langzame stofwisseling. Het kan heel moeilijk zijn om te herstellen van de gewichtsveranderingen na de menopauze. Je moet een uitgebalanceerd dieet en een goed trainingsschema volgen. Medicijnen en behandeling zijn een grote hulp bij het overwinnen van de symptomen, dus het is ten zeerste aan te raden om een ​​advies van je persoonlijke arts te krijgen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *