Wonen en Klussen

Bosmaaier of grastrimmer: wat is het verschil?

Voor maaien en afwerken van het gazon zijn er verschillende soorten tuinmachines die je kunt gebruiken. Ondanks de verschillende keuzes lijken sommige tuinmachines erg op elkaar en vraag je je af wat het verschil is. In dit geval geld dat ook voor de bosmaaier en grastrimmer.

De bosmaaier is ontworpen voor het zwaardere werk zoals maaien van overwoekerd terrein. De grastrimmer is een stuk lichter en ontworpen voor de afwerking. De bosmaaier en grastrimmer hebben in ieder geval één ding gemeen en dat is dat ze komen daar waar je met de grasmaaier niet bij kunt.

De bosmaaier

De bosmaaier is veelzijdiger en krachtiger dan een grastrimmer, want een bosmaaier wordt veel meer gebruikt voor veeleisende klussen op grotere oppervlakken. Daarnaast is een bosmaaier ook veel robuuster en zwaarder dan de grastrimmer. Dit is ook nodig voor het maaien van struiken, uitlopers, dichte begroeiing en overwoekerd terrein.
Vergeleken met de grastrimmer heeft de bosmaaier een grotere motor en daardoor dus geschikt voor sterker snijgarnituur. Zoals een dikker maaidraad en sterke metalen bladen en messen. Naast dat ze geschikt zijn voor sterker snijgarnituur, heb je ook meer keus in accessoires voor de bosmaaier. Dat laat de veelzijdigheid ervan zien.

Bij De Tuinmachineshop hebben ze een groot assortiment aan bosmaaiers en kun je kiezen uit een benzine bosmaaier of een bosmaaier op accu. Een accu bosmaaier levert evenveel vermogen, maar zonder de uitstoot. Ook heb je met een accu bosmaaier niet het lawaai, de trillingen en het onderhoud van een benzine bosmaaier.

De grastrimmer

De grastrimmer is een lichte en behendige tuinmachine die ideaal is voor de nauwkeurige afwerking van het gazon. Denk aan plaatsen die met een gewone grasmaaier niet of lastig te bereiken zijn. Bijvoorbeeld langs de graskanten, bomen of andere obstakels.
Het weghalen van lichte grassen doe je eenvoudig met een ronddraaiend draad of ronddraaiende kunststof messen. Maaikoppen met dit mechanisme zijn echt alleen geschikt voor de grastrimmer. Andere maaikoppen gebruiken is dan ook geen optie voor je grastrimmer, want door het vele vermogen raakt de machine overbelast.

Bij de bosmaaier heb je keus uit een benzine of accu bosmaaier, maar bij de grastrimmer heb je keuze uit benzine, accu of elektrisch. Welke grastrimmer je ook kiest, de machine heeft een laag gewicht en ligt comfortabel in de hand.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *