Uncategorized

De 3 dingen die je in huis MOET hebben wanneer een kat neemt!

Heb je besloten een kat te kopen of te adopteren? Super! Deze beestjes zijn misschien wel één van de makkelijkste huisdieren om te houden. Je hoeft ze niet uit te laten en krijgt bovendien geen last van nare luchtjes. Toch zijn er ook een aantal dingen die jij nodig hebt voor een comfortabele leefomgeving voor je kat, hieronder staan de drie belangrijkste items voor je op een rij. 

Kattenluik 

Kattenluiken worden door veel mensen als overbodig gezien, maar vergis je niet. Je wordt er niet vrolijk van wanneer je kat jou wakker moet maken s’nachts, omdat hij/zij besloten heeft naar buiten te willen. Met een kattenluik wordt jij geen poortwachter. Als je bang bent dat andere katten je huis binnenlopen, ga dan voor een kattenluik met chip! Deze zal alleen opengaan voor je eigen dier, zo krijg je geen ongewilde bezoekers.  

Kattenbak 

Hoewel je kat op den duur wellicht liever naar buiten gaat om zijn of haar behoefte te doen, is een kattenbak de eerstkomende tijd een must! Het maakt niet uit of je besloten hebt een kitten te halen, of een oudere kat. De eerste dagen zullen zij moeten wennen aan hun nieuwe huis en de omgeving buiten, dus zal jij ze een plek aan moeten bieden waar ze mogen plassen en poepen.  

Voedsel & co 

Zorg ervoor dat je eten koopt dat geschikt is voor de leeftijd van je huisdier, koop dus echt kittenvoer voor je kitten. De energiebehoefte van een kat verandert met leeftijd, hiermee wordt rekening gehouden bij de verschillende soorten kattenvoer. Daarnaast heeft hij/zij natuurlijk ook een eet en drinkbak nodig, het is handig om deze op een placemat of dienblad te plaatsen om troep te voorkomen op je vloer. Veel mensen plaatsen standaard een bak met brokjes waar de kat de hele dag van kan eten en geven nat voer op een specifieke tijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *