Gezondheid

Gezond voedsel dat je als vrouw zou moeten eten

Voedsel is brandstof en gezonde voeding is erg belangrijk in het leven. Gezonde voeding kan je lichaam en geest in optimale conditie houden. Wat je eet beïnvloedt hoe je je de hele dag voelt, dus het is belangrijk om voedingsmiddelen te kiezen die rijk zijn aan voedingsstoffen, caloriearme voedingsmiddelen zoals gezonde ontbijtgranen. Deze voeding zorgt ervoor dat je je goed voelt. Een dieet vol volkoren granen, fruit, groenten en eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees of vis zorgt ervoor dat je je de hele dag energiek voelt. Het is ook vermeldenswaard dat bepaalde soorten voedsel bekend staan ​​om hun positieve invloed op je humeur.

Gezonde ontbijtgranen

Gezonde ontbijtgranen zoals die van zero3 zijn een bron van vezels. Deze zijn goed voor de spijsvertering en geven je langer een vol gevoel. Ze bevatten ook meer vitamines en mineralen dan geraffineerde granen. Kies volkoren voedsel met minimaal 3 gram vezels per portie en minimaal 2 gram per 100 calorieën. Granen met een laag suikergehalte helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat kan helpen om later in het leven diabetescomplicaties te voorkomen. Zoek naar granen die 5 gram of minder toegevoegde suikers per portie van 1/2 kop bevatten om die toegevoegde suikers te beperken. Granen met een hoog eiwitgehalte kunnen je sneller vol gevoel geven dan granen die helemaal geen eiwit bevatten. Eiwit houdt je honger langer weg omdat je lichaam er langer over doet om het te verteren in vergelijking met koolhydraten of vetten.

Broccoli

Broccoli is een uitstekende groente die veel water, vezels en vitamine C bevat. Het kan zowel rauw als gekookt gegeten worden. Broccoli heeft ook veel gezondheidsvoordelen voor je hart, helpt het cholesterolgehalte te verlagen en voorkomt de vorming van kankercellen in het lichaam. De beste manier om broccoli te eten is rauw met een dip of saladedressing zoals ranchdressing. Het smaakt daardoor beter dan wanneer het in andere gerechten wordt gekookt.

Bessen

Bessen zijn een rijke bron van antioxidanten, die kanker kunnen helpen voorkomen en kunnen behandelen. Bessen bevatten ook vezels die kunnen helpen om de bloedsuikerspiegel en het cholesterolgehalte te verlagen. Als je diabetes hebt, kunnen bessen worden opgenomen in het “diabetische dieet” omdat ze laag zijn op de glycemische indexschaal en natuurlijke suikers bevatten die langzaam worden verteerd. Bessen kunnen ook helpen de bloeddruk te verlagen door het vermogen om zout te reguleren in je lichaam te verbeteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *