Gezondheid

Babyvoeding trends 2022

Gezonde voeding wordt steeds belangrijker zo ook voor baby’s. Consumenten worden bewuster en denken meer na over wat er in voeding zit. Logisch want wie wil niet het best voor zijn of haar kind?

Wat zijn de grootste trends op gebied van babyvoeding? Selo, ontwikkelaar van geautomatiseerde proces-en productiesystemen voor o.a. babyvoeding, vertelt er meer over in deze blog.

Babyvoeding uit en potje

De vraag naar babyvoeding stijgt, gemak speelt hierin een grote rol. Het is heel normaal dat beide ouders werken. Voor veel ouders is het een grote uitdaging om elke dag een verse maaltijd op tafel te zetten. Kant-en-klare babyvoeding in een potje is daarbij de ideale oplossing.

Babyvoeding uit een potje is eenvoudig en makkelijk. Bovendien zit de babyvoeding vol met voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei.

Wat zijn nu de grootste trends op gebied van babyvoeding?

Biologische babyvoeding

Gezond eten met een duidelijke herkomst is of wordt voor veel gezinnen de standaard. Voor babyvoeding geldt hetzelfde. De consument wil gezonde voeding voor de baby zonder onnodige of schadelijke stoffen. De oplossing is biologische babyvoeding die ook nog eens beter is voor de natuur.

Biologische babyvoeding voldoet aan strenge eisen en moet 95% natuurlijke ingrediënten bevatten. Zonder toegevoegde stoffen zoals conserveermiddelen of kleur en smaakstof. Het Biologische keurmerk garandeert dat de babyvoeding voldoet aan Europese biologische landbouw regels.

Biologische babyvoeding is gericht op zoveel mogelijk nutritionele waarde om de groei te bevorderen. Biologische babyvoeding zit propvol mineralen, vitamines en proteïne.

Pesticiden

Baby’s zijn gevoeliger voor stoffen die in pesticide zitten. Biologische babyvoeding garandeert dat er geen schadelijke stoffen zoals pesticide in de babyvoeding zit. Veel producten die niet biologische zijn bevatten pesticiden. Dit zijn alledaagse soorten fruit en groente:

 • spinazie
 • aardbei
 • Nectarine
 • druiven
 • Boerenkool
 • Appel
 • Kersen
 • Peer
 • Tomaat
 • Aardappel
 • Selderij

Uit tests is gebleken dat deze producten het meeste pesticide bevatten. Uit een test met boerenkoel worden 18 verschillende pesticide aangetroffen. Niet gek dat consumenten vaker overstappen op biologische babyvoeding.

Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die een positief effect hebben op de gezondheid. De bacteriën dragen bij aan een gezonde stoelgang en algehele darmflora. Ook is probiotica goed voor de spijsvertering en het immuunsysteem.

Probiotica wordt gebruikt als middel tegen darmklachten en buikkramp bij baby’s. Een ander positief effect van een goede darmflora is minder kans op allergieën. De bacteriën zorgen voor een hogere aanwezigheid van metabolieten. De metabolieten waar de bacteriën zijn goed voor het remmen van ontstekingen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *