Gezondheid

Is Kurkuma veilig?

in India en andere delen van Azië wordt kurkuma gebruikt om veel gezondheidsproblemen te behandelen. Er wordt aangenomen dat het ontstekingsremmende, antioxiderende en misschien zelfs kankerbestrijdende eigenschappen heeft. Toch is hier maar weinig officiële bewijs van. Zo is er één onderzoek geweest naar de werking van Kurkuma op tumoren en daaruit is gebleken dat het de groei van de tumor had geblokkeerd, terwijl andere behandelingen niet hielpen. Toch moeten we hier voorzichtig mee zijn. Zo kan Kurkuma zelfs de werking van een bepaalde kanker medicijnen verminderen. Je kan Kurkuma kopen maar kijk eerst naar de voor- en nadelen ervan.

Nadelen van het gebruik van Kurkuma

Kurkuma heeft jarenlang veel voordelen gehad maar hier komen ook steeds meer nadelen bij. Zo kan je bij milde bijwerkingen maagklachten, zure reflux, diarree, duizeligheid en hoofdpijn krijgen. Het consumeren van grote doses kurkuma supplementen kan de niveaus van urinair oxalaat aanzienlijk verhogen, waardoor het risico op niersteenvorming toeneemt.

Omdat kurkuma werkt als een bloedverdunner, moet het worden vermeden als je een bloedingsstoornis hebt. Kurkuma kan daarbij ook een negatieve wisselwerking hebben met medicijnen, waaronder bloedverdunners, antidepressiva, antibiotica,hartmedicatie en chemotherapie behandelingen. Het kan ook interfereren met diabetesmedicatie en resulteren in gevaarlijk lage bloedsuikerspiegels. Het is dus belangrijk om jezelf goed in de gaten te houden als je gebruik maakt van Kurkuma en dit ook zeker  niet met regelmaat te doen.

Voordelen van het gebruik van Kurkuma

Over het algemeen heeft Kurkuma veel verschillende voordelen. Misschien weten we niet of deze voordelen daadwerkelijk helpen, je kan het altijd proberen. Voornamelijk voor mensen met artrose, metabolische syndromen,etc. Zorg er wel voor dat je altijd de goede koopt. Dit kan bij de kurkumaspecialist maar ook bij een toko in de buurt. Zorg er ook voor dat je het niet overdreven veel gaat gebruiken. De nadelen die je kan krijgen, zijn vaak nadelen die je krijgt door overmatig gebruik.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *