Wonen en Klussen

Het proces van plaatbewerking

Zelfs plaatwerk ondergaat het bewerkingsproces en het is een interessant onderdeel om te leren. Verspaning plaatwerk is een productieproces waarbij plaatstaal wordt omgezet in bruikbare of functionele onderdelen. Net als het gewone bewerkingsproces, heeft de fabricage van plaatmetaal ook stappen en processen. Als u geïnteresseerd bent in plaatbewerking, blijf er dan tot het einde bij en leer hoe het werkt.

Drie processen die u moet kennen

Plaatsen als Van Schijndel Metaal kunnen drie processen verklaren die plaatsvinden in de plaatbewerking. Dit zijn snijden, vervorming en montage. Plaatmetalen zoals staal, roestvrij staal, zink, koper en aluminium kunnen allemaal het bewerkingsproces ondergaan. Eerst moet de metalen plaat worden gesneden. Bij het snijden kunnen fabrikanten verschillende machines gebruiken, zoals een lasersnijder. Een lasercutter heeft een krachtige laser die intensiveert door een lens of spiegel. Het is een handige en energiezuinige machine die ideaal is voor dunne tot middelgrote platen van plaatstaal. De volgende is vervorming, die zich richt op andere processen zoals buigen, decambering, stempelen, curling, tekenen, reliëf, flanging, zomen en spinnen. Dit is het proces waarbij fabrikanten verschillende vormen kunnen produceren. Het laatste proces is de montage. Zodra het snijden en de vervorming zijn voltooid, is de derde manier om het onderdeel via de montage te voltooien. Dit kan worden gedaan door het gebruik van bouten, bevestigingsmiddelen, schroeven en klinknagels. Andere plaatwerk componenten kunnen ook worden verbonden door middel van een lasproces. Dit is waar warmte wordt toegepast, zodat het een sectie kan smelten en een ander onderdeel kan verbinden. Roestvast staal en aluminium zijn perfect voor het lasproces.

Het juiste proces kiezen

Als u nieuw bent in de metaalindustrie en plaatfabricage wilt verkennen, moet u kennis hebben van de processen. Als u echter geen enkel proces kent of wilt leren, kunt u altijd professionele hulp zoeken. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in plaatbewerking en u kunt bij hen terecht voor uw projecten. Ondertussen, als je leergierig bent, kun je je inschrijven voor een cursus die het bewerkingsproces verkent. Houd er rekening mee dat het specifieke vaardigheden vereist en dat u de tijd moet nemen om ze te leren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *