Wonen en Klussen

TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN JOUW THUISWERKPLEK

Nu thuiswerken de norm is wordt er steeds meer benadrukt dat een goede thuiswerkplek belangrijk is. Wat is een goede thuiswerkplek dan? Dat lees je hier.

Werkbureau en stoel

De basis van een goede thuiswerkplek is dat je goed kunt zitten, waardoor je niet op lange termijn rugpijn krijgt. Hiervoor is de juiste bureaustoel en het juiste bureau belangrijk. Het liefste heb je een bureau dat je kunt verstellen zodat je kunt afwisselen tussen zitten en staan. Heb je snel last van je rug en heeft jouw werk een arbo arts? Vraag dan advies van je arbo arts voor een goede bureaustoel. Daarnaast moet de bureaustoel ook speciaal voor jou zijn ingesteld. Als je snel de neiging hebt om een slechte houding aan te nemen, helpt een speciaal kussen hiertegen. Is alles goed ingesteld? Het zal even wennen zijn in het begin, maar op de langere termijn zal je merken dat jouw nek en rug beter aanvoelen.

Laptop of computer

Je kunt de hoogte van je laptop aanpassen door een laptopstandaard. Zo kan je de laptop meer ter hoogte van je ogen zetten en voorkom je nekpijn. Je kunt een apart ergonomisch toetsenbord hierop aansluiten. Een groot scherm kan ook rust geven aan je ogen. Gebruik ook een ergonomische muis om polsklachten te voorkomen. Wil je helemaal goed bezig zijn? Bestel dan een bril met speciaal blauw licht filter in de glazen. Zo worden je ogen minder snel moe en slaap je ’s nachts waarschijnlijk stukken beter!

Lichtinval

Door te veel lichtinval krijg je last van je ogen. Je kunt het beste zijwaarts zitten van een raam. Ga niet recht tegenover een raam staan. Dan ga je veel knijpen met je ogen om goed te kunnen lezen. Door PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën van Veneta.com te plaatsen in je werkkamer kan je de hoeveelheid zonlicht reguleren. Je kunt ook je zolder verbouwen tot thuiswerkplek. Als je op zolder werkt is het slim om dakraam rolgordijnen aan te schaffen. Door het dakraam kan namelijk veel licht komen als de zon fel schijnt. Te weinig licht in jouw thuiswerkkantoor is ook niet goed. Dit zorgt er namelijk voor dat je slaperig wordt.

Pauzes

Neem regelmatig pauzes waarbij je even beweegt. Dit kan wandelen zijn, maar je kunt ook korte sportoefeningen doen. Doe bijvoorbeeld een aantal squats, een wall sit, push ups of burpees. Het beste is om iedere uur eventjes te bewegen. ’s Ochtends een work-out doen kan er ook voor zorgen dat je overdag een betere concentratie hebt. Een work-out hoeft niet lang te zijn en je kunt al beginnen met een korte work-out van 15 minuten.

Omgevingsgeluiden

Kies een kamer in huis waar niet te veel omgevingsgeluiden zijn. Dit is funest voor je concentratie. Heb je pech en heeft elke kamer veel omgevingsgeluiden? Schaf dan noise cancelling oordopjes of een koptelefoon aan. Die kan je ook gebruiken tijdens je online meetings.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *