Gezondheid

Dingen die een tandarts voor je kan doen

Wordt je ook zenuwachtig als je aan de tandarts denkt? Dat is helemaal niet nodig! Er zijn genoeg goede redenen om regelmatig naar je tandarts Amsterdam te gaan, en niet alleen voor reinigingen of bleekbehandelingen.

Gaatjes voorkomen

Gaatjes worden veroorzaakt door bacteriën die tandglazuur en dentine aantasten, het harde en zachte weefsel in je tanden. Gelukkig kunnen gaatjes worden voorkomen door goed te poetsen en te flossen. Je tandarts van tandarts.nl kan ook fluoridebehandelingen gebruiken om je tanden sterk te houden en gaatjes te verminderen.

Tandvleesaandoeningen behandelen

Tandvleesaandoeningen zijn een belangrijke oorzaak van tandverlies. Het treedt op wanneer de bacteriën in tandplak zich ophopen en zich vermenigvuldigen op je tanden. Tandplak veroorzaakt een ontsteking die leidt tot gingivitis, die je kunt voorkomen met een goede mondhygiëne. Als het onbehandeld blijft, kan dit leiden tot parodontitis. Dit kan de ligamenten rond je tanden vernietigen, wat weer tot tandverlies kan leiden. Om tandvleesaandoeningen te voorkomen, poets je minstens twee keer per dag gedurende twee minuten elke keer met zachte haren en fluoridetandpasta. Om tandvleesaandoeningen te behandelen, kun je een afspraak maken met je tandarts of mondhygiënist die zal bepalen of je tekenen van tandvleesaandoeningen hebt door de holtes rond je tanden te meten.

Orale kanker detecteren

Je tandarts zal je mond controleren op tekenen van mondkanker. Mondkanker komt het meeste voor bij mensen ouder dan 45 jaar, maar het kan ook jongere mensen en zelfs kinderen treffen. Dit maakt regelmatige controles voor iedereen belangrijk.

Je glimlach verbeteren

Cosmetische tandheelkunde is een tak van tandheelkunde die zich bezighoudt met procedures die het uiterlijk van tanden, tandvlees, lippen en gezichtsstructuren verbeteren. Cosmetische tandheelkundige ingrepen kunnen alleen worden uitgevoerd om het uiterlijk van je tanden te verbeteren of ze kunnen worden gecombineerd met andere procedures.

Een tand redden extractie vermijden

In sommige gevallen kan een tandarts een tand redden door de holte te vullen en af ​​te dichten. Als het verval te ver is uitgezaaid om te worden verwijderd of als er niet genoeg gezonde tand over is om een ​​kroon te plaatsen, moet je mogelijk je tand laten trekken. Als er echter nog voldoende gezonde pulp in je tand zit en de tandbederf niet te diep is, kan dit een optie voor je zijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *