Gezondheid

Fitness in Nederland

Sporten wordt steeds populairder. In 2019 is fitness twee keer zo populair geworden dan voetbal. Dit komt doordat er ook meer sportscholen geopend worden in Nederland. De vraag naar sportscholen wordt steeds groter. In de afgelopen 20 jaar zijn Nederlanders massaal veel gaan fitnessen. Zo deed in 2001 nog maar 12 % van de bevolking aan fitness. Inmiddels zijn er 3,3 miljoen mensen die aan fitness doen. Ook is de functie van personal trainer hierbij ontstaan. De personal trainer helpt bij veel verschillende uitdagingen. Je vertelt de trainer wat je doel is en hij of zij gaat hiermee aan de slag met jou. Je kunt in bijna alle sportscholen een persoonlijke trainer vinden. Je hebt bijvoorbeeld personal training in Utrecht. Een voorbeeld hiervan is All Inn Fitness.

Vrouwen en trainen

Steeds meer vrouwen durven de stap te zetten om naar de sportschool te gaan. Er zijn zat redenen geweest om niet te gaan. De grootste reden hierbij was vaak dat vrouwen zich minder veilig voelde en vaak bekeken werden door de mannelijke sporters. Dit gaf de vrouwen een onaangenaam gevoel. In 2014 kwamen er dus ‘woman only’ sportscholen. Dit zijn sportscholen waar alleen vrouwen gebruik van mogen maken. In 2014 waren er 11 van zulke sportscholen. In 2020 steeg dit naar 28 sportscholen in heel Nederland. Vrouwen voelen zich comfortabeler in een vrouwensportschool dan in een gemengde sportschool.

Personal trainer

Bij het afvallen is het handig om van tevoren wat je doelen zijn. Als dit doelen zijn waarvan je denkt dat je dit niet alleen kan of doelen waarbij je steeds afhaakt, omdat je toch denkt dat het niet haalbaar is dan kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een personal trainer. Een personal trainer kan je helpen met mentale coaching, voeding en de fysieke trainingen. Afvallen is een lang proces, maar ook kleine stapjes zijn stappen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *