Wonen en Klussen

Duurzaam douchen, wat zijn de beste tips?

In de huidige tijd, wanneer de prijzen voor energie en gas de pan uit reizen, willen we allemaal manieren vinden om zuiniger te leven in ons dagelijks leven. Vraag je je wel eens af hoe je minder geld kunt uitgeven aan water? We hebben een paar ideeën om je te helpen water te besparen als je ’s ochtends of ’s avonds gaat douchen.

Douche korter

De meeste mensen in Nederland nemen thuis ongeveer vijf keer per week een douche van ongeveer negen minuten. Maar het kan ook sneller. “Maar douchen voelt zo goed!” Dat begrijpen we helemaal. Dus blijf lekker douchen, maar maak je routine het gewoon wat korter. Het advies is om niet langer dan vijf minuten te douchen. Volgens Milieu Centraal kun je hiermee door de huidige gasprijzen gemiddeld 140 euro per jaar besparen. En het leuke is dat veel van de volgende tips niet alleen helpen om gas en water te besparen, maar ook je douche-ervaring prettiger maken.

Neem een douchetimer

Of je nu een simpel zandlopertje of een digitaal klokje kiest, een douchetimer helpt je herinneren dat je niet langer dan 5 minuten moet douchen. Sommige zien er zelfs grappig en kleurrijk uit, wat handig kan zijn om je kinderen te laten begrijpen dat korter douchen goed is voor het milieu. Je kunt al leuke douchetimers vinden voor maar een paar euro. Ben je van plan om een nieuwe douche aan te schaffen? Dan kun je een douche kopen van badkamerplanet. Kies voor een zuinige douche en schaf een douchetimer aan. Dit is de ideale combinatie.

Koop een waterbesparende douchekop

Een douchekop die zuinig is met water en energie laat niet meer dan 7,2 liter water per minuut door. Met de huidige prijzen voor gas kun je ongeveer 100 euro per jaar besparen als je deze douchekop gebruikt. Je kunt makkelijk thuis checken of je al zo’n zuinige douchekop hebt. Hoe? Plaats gewoon een emmer onder de douche en laat het water één minuut lopen. Als er meer dan 7,2 liter water in de emmer zit, is het misschien slim om te denken over het vervangen van je douchekop door een zuiniger model dat water en energie bespaart. Als er minder dan 7,2 liter water in de emmer zit, zal een waterbesparende douchekop waarschijnlijk niet veel extra besparing opleveren. Succes!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *